Espoon siirtolapuutarhayhdistys: Espooseen kymmenen uutta siirtolapuutarha-aluetta

(Espoon siirtolapuutarhayhdistyksen tiedote 5.7.2010)

Espoon siirtolapuutarhayhdistys ehdottaa, että Espoo kaavoittaa seuraavan kymmenen vuoden aikana kymmenen uutta siirtolapuutarha-aluetta. Uusia alueita tulee toteuttaa esimerkiksi yksi uusi alue vuodessa seuraavan kymmenen vuoden ajan.
 
- Espoosta voitaisiin etsiä paikka siirtolapuutarhalle jokaiselta suuralueelta, toteaa Espoon siirtolapuutarhayhdistyksen varapuheenjohtaja Tony Hagerlund.

- Esimerkiksi Espoonlahden ja Espoon keskuksen alueilta löytyy monia hyviä paikkoja siirtolapuutarhalle.

- Siirtolapuutarha-alueet tarjoavat mahdollisuuden ekologiseen mökkeilyyn lähellä kotia, mutta myös tilaisuuden niin palstaviljelyyn kuin vaikka vierasmajan Espooseen kauempaa tuleville sukulaisille, jatkaa Hagerlund.

- Hitaampi, maanläheisempi elämäntapa on nostanut suosiotaan. Espoon olisi hyvä pysyä kehityksessä mukana ja suoda asukkaillensa mahdollisuuden rentoutua oman kotikaupunkinsa alueella.

Lisätietoja:
Tony Hagerlund, Espoon siirtolapuutarhayhdistyksen varapuheenjohtaja, gsm 050 544 3323

Espoon siirtolapuutarhayhdistyksellä on kaksi tavoitetta: edistää espoolaista siirtolapuutarhatoimintaa sekä edesauttaa uusien siirtolapuutarha-alueiden kaavoittamista. Yhdistys pyrkii myös toteuttamaan uusia siirtolapuutarha-alueita yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa.

Yhdistykseen voivat liittyä kaikki siirtolapuutarhatoiminnasta kiinnostuneet espoolaiset.