Espoon siirtolapuutarhayhdistys: Espooseen kymmenen uutta siirtolapuutarha-aluetta

(Espoon siirtolapuutarhayhdistyksen tiedote 5.7.2010)

Espoon siirtolapuutarhayhdistys ehdottaa, että Espoo kaavoittaa seuraavan kymmenen vuoden aikana kymmenen uutta siirtolapuutarha-aluetta. Uusia alueita tulee toteuttaa esimerkiksi yksi uusi alue vuodessa seuraavan kymmenen vuoden ajan.

- Espoosta voitaisiin etsiä paikka siirtolapuutarhalle jokaiselta suuralueelta, toteaa Espoon siirtolapuutarhayhdistyksen varapuheenjohtaja Tony Hagerlund.

- Esimerkiksi Espoonlahden ja Espoon keskuksen alueilta löytyy monia hyviä paikkoja siirtolapuutarhalle.

- Siirtolapuutarha-alueet tarjoavat mahdollisuuden ekologiseen mökkeilyyn lähellä kotia, mutta myös tilaisuuden niin palstaviljelyyn kuin vaikka vierasmajan Espooseen kauempaa tuleville sukulaisille, jatkaa Hagerlund.

- Hitaampi, maanläheisempi elämäntapa on nostanut suosiotaan. Espoon olisi hyvä pysyä kehityksessä mukana ja suoda asukkaillensa mahdollisuuden rentoutua oman kotikaupunkinsa alueella.

Tony Hagerlund, Espoon siirtolapuutarhayhdistyksen varapuheenjohtaja, gsm 050 544 3323

Yhdistykseen voivat liittyä kaikki siirtolapuutarhatoiminnasta kiinnostuneet espoolaiset.